Lahtuan luomutila on Orivedellä Naappilan kylässä sijaitseva maatila. Tilan toiminta painottuu tällä hetkellä matkailu-, juhla- ja elämyspalveluihin ja pienimuotoiseen luomuviljelyyn. Vuoteen 2009 asti tilalla pidettiin lypsykarjaa ja tuotettiin luomumaitoa, nykyisin tuotantoeläimiä ei ole. Tilalla kasvatettavista luomukasviksista saadaan nauttia raikkaiden ja maistuvien, ennalta tilattavien tarjoilujen muodossa. Suurin osa tuotannosta  satokauden aikaan ostetaan tilalta suoraan lähialueen ravintoloille ja lähiruokamyymälöihin.

_IGP8875Osin 1700-luvulta peräisin oleva, suuri ja kaunis maatalo laaja-alaisine pihapiireineen mahdollistaa erikokoisten juhlatilaisuuksien järjestämisen. Tilan emännälle Marjaana Lahtualle on kertynyt vuosien varrella runsaasti kokemusta erilaisten tilaisuuksien järjestämisestä, lisäksi hänellä on pätevyyttä ja tieto-taitoa luentojen ja kurssien pitämiseksi, aiheina esimerkiksi hyvinvointi tai villiyrtit. Marjaana Lahtua on kouluttautunut monipuolisesti niin ruoka- kuin hyvinvointipalvelualalla. Emäntäkoulun ja elintarvikkeiden jatkojalostuskoulutuksen lisäksi Marjaana Lahtua on opiskellut muun muassa kiinalaista lääketiedettä, luontaishoitoa ja kalevalaista kansanparannusta.

Tilan toiminnan pääperiaatteina ovat historian ja luonnon arvostaminen, mikä näkyy ekologisuuden ja luomutuotannon vaalimisena. Ympäröivä luonto tarjoaa virkistystä ja rauhoittumista, ja se on merkittävässä roolissa tilalla tarjottavien ohjelmapalvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa.